Bazalt, volkanik kaya kütlelerinden birisidir. Siyah renkli ve çok sert bir kayaçtır. Sert ve dayanıklı bir taş olduğu için geçmişten beri kaldırım taşı, yapı taşı, köprü malzemesi olarak kullanılagelmektedir.
Bugün ise yeni kullanım alanları olarak demiryolu balast malzemesi, asfalt agregası gibi alt yapıda kullanımının yanı sıra; özellikle bünyesinde serbest silis bulunmaması nedeniyle, granül ve toz olarak; geçmişte silis ve kuvars kumu kullanılan bir çok başka iş kolunda alternatif ve sağlıklı bir hammadde olarak kullanılmaktadır.Bazalt, volkanik hareketler sonucu oluşan bir kaya türüdür. Özellikle dördüncü jeolojik devirde meydana gelmiş olan volkanik hareketlerin oluştuğu bölgelerde yoğun olarak bulunur. Doğada bazalt taşları; kütle, damar ve akıntılar halinde bulunmaktadır. Genellikle volkanik akıntının ardından, soğuyup tekrar büzülerek prizma biçimini alırlar. Bazalt taşları, volkandan lav olarak çıkarken, içerisindeki gaz uçar ve boşluklar kalır. Bu da taşın gözenekli bir yapısı olmasına sebep olur. Boşluklu bazalt veya dişi bazalt adı verilen bu taşlardaki boşluklara, zaman içerisinde çeşitli mineraller dolar. Bunun sonucunda zeolitli bazalt adını alır. Günümüzde de volkanların çoğu bazalit maddeler püskürtmeye devam etmektedirler.Orta ve Batı Anadolu’da da bazalt yatakları mevcuttur. Türkiye’ de yapı işlerinde en çok kullanılan taşın bazalt olduğu söylenebilir. Birçok bölgede mıcır yapımında da kullanılmaktadır. Doğada bolca bulunması, sağlam ve dayanıklı yapısı, doğal oluşumlu bir yapı malzemesi olması, bazalt taşını yıllardan beri en çok tercih edilen doğal taşlardan biri yapmaktadır.Bazalt küp taşı ve Bazalt taş satışının yanısıra Bazalt taşı Bazalt küp taşı Bazalt plak taşı,Bazalt bordür taşı,Bazalt oluk taşı gibi vb Bazalt taş projelerinizde anahtar teslim uygulama de hizmeti.
*Bazalt, yoğun ve sert olduğundan, basınca karşı mukavemeti en çok olan taştır. Granitten daha serttir.
*Bazalt değişik kalınlık ve ölçülerde mimari yapıların her safhasında, alt ve üst yapıda, zemin ve cephe kaplamalarında, şehir içi yollarda, kaldırımlarda, tretuvarlar da ve bahçe düzenlemesinde kullanılmaktadır.